Shrek-tegel

Shrek

Shrek

todayGeplaatst op 19-07-2024
Shrek

Over Shrek

Met zijn grote groene lijf is Shrek een imponerende verschijning. Hij jaagt meningeen schrik aan, maar diep van binnen is hij helemaal niet kwaadaardig. Naar eigen zeggen rennen mensen voor hem weg voor ze hem goed hebben kunnen leren kennen. Shrek is de hoofdpersoon uit het gelijknamige kinderboek en de daarop gebaseerde filmreeks. De naam is afgeleid van het Duitse en Jiddische woord 'Schreck', dat letterlijk 'angst, terreur' betekent. Er zijn vier films gemaakt over Shrek, waarin zijn stem wordt gedaan door Mike Myers. In de Nederlandse uitvoering van 'Shrek: The Musical' speelde William Spaaij de hoofdrol. Het ontwerp van Shrek is gebaseerd op de uiterlijke kenmerken van de professionele worstelaar Maurica Tillet, die leed aan acromegalie (veroorzaakt door een te hoge productie van groeihormoon).
  
Ontstaan in 1990 (als kinderboek), Verenigde Staten
Tegel gemaakt op 23 oktober 2007 in Amsterdam (voor renovatie in 2014 geadopteerd door 4Fiona, door Gait, Kate, Sue & Rose)

The Dinner Scene (2004)

Tegel Shrek december 2021.jpg

Wat is er gebeurd met deze tegel?

De tegel is via internet geveild en overgedragen aan de hoogste bieder. Hij besloot de tegel voor een groter publiek toegankelijk te maken en de tegel met medewerking van de gemeente te herplaatsen in Rotterdam-Charlois (foto onder).

(Laatste update augustus 2022, foto gemaakt december 2021) 

 

Tegel Shrek 1 (1).jpg

De tegel van Shrek op de nieuwe plek nabij het pand aan de Gouwstraat 3.