starNieuwe Sterrenstar

Herstart Walk of Fame met tegel voor Dirk Kuyt

Dirk Kuyt heeft dinsdag 19 september 2017 de aftrap gegeven voor een nieuwe generatie sterren op de Walk of Fame Rotterdam. In grand-café Champs Elysées, op steenworp afstand van de sterrenstoep, drukte de voetbalheld onder applaus van een kleine groep genodigden zijn handen in het beton voor de eerste nieuwe tegel sinds tien jaar. Naast zijn naam en de datum schreef hij ook zijn rugnummer (7) op de tegel.

Stichting Walk of Fame wil weer regelmatig nieuwe sterren aan de collectie toevoegen. Op het Metroplein - tussen metrostation Zuidplein en Ahoy - liggen sinds de heropening in 2014 zestig gerenoveerde tegels uit de oorspronkelijke sterrenstoep op de Schiedamsedijk (gemaakt vanaf 1989).
 
Aanleiding om met een tegel voor Dirk de Walk of Fame nieuw leven in te blazen was de euforie rond het kampioenschap van Feyenoord. Met de landstitel bracht de aanvoerder samen met trainer Giovanni van Bronckhorst en zijn teamgenoten een uniek saamhorigheidsgevoel teweeg, dat nog steeds in de harten van vele Nederlanders voortleeft. Ook vanwege zijn bescheiden en aimabele karakter en zijn maatschappelijke betrokkenheid verdient Dirk, als afsluiting van zijn periode als profvoetballer, een blijvend eerbetoon in Rotterdam-Zuid.  
 
De herstart van de Walk of Fame is mogelijk gemaakt door Rietdijk Rotterdam, het bouw- en onderhoudsbedrijf dat hoofdsponsor is van de nieuwe tegel en deze ook heeft geprepareerd en zal afwerken. Zodra er meerdere nieuwe tegels zijn gerealiseerd, krijgt het vers beton een plaatsje op het Metroplein, naast handafdrukken van legendarische voetbalhelden als Johan Cruijff en Coen Moulijn en van artiesten als Tina Turner, Lee Towers en Anita Meyer.
 
Ook subsponsors ondersteunen op verzoek van Stichting Walk of Fame de Dirk Kuyt Foundation met een financiële bijdrage. Ter gelegenheid van de tegel voor Dirk hebben onder andere Arkenbout Buitenprojecten, Global Moodmakers, Intermotive B.V., Personal Challenge en Reclame Compleet een extra bedrag beschikbaar gesteld. Ook de komende tijd zamelt de Walk of Fame nog geld in voor zijn foundation, die sportevenementen voor mensen met een beperking structureel ondersteunt. Zo gaat een deel van de opbrengst van de overdracht en veiling van de overtollige tegels van de Schiedamsedijk naar de Dirk Kuyt Foundation. 

Het maken van de tegel