The Three Degrees-tegel

The Three Degrees

The Three Degrees

todayGeplaatst op 19-07-2024
The Three Degrees Nuland

Over The Three Degrees

Ze treden op sinds 1963 en waren te zien in de film 'The French Connection' (1971). Maar de grote doorbraak voor The Three Degrees kwam in 1974 op het platenlabel 'The Sound of Philadelphia '. De gelijknamige single 'T.S.O.P.' - tune van het Amerikaanse televisieprogramma 'Soul Train' - werd wereldwijd een hit, evenals het nummer 'When Will I See You Again'. In Nederland stond de groep zes weken op nummer één met 'Dirty Ol'Man'. Eind jaren zeventig volgde hitsucces met 'Giving Up, Giving In' en 'The Runner', en in mindere mate met 'The Heaven I Need' (1985) van producer Giorgio Moroder. Het trio treedt nog altijd op over de hele wereld en staat in het Guinness Book of Records als langst bestaande dameszanggroep uit de geschiedenis.   
 
Opgericht in 1963
Tegel gemaakt op 18 april 1990 in Nuland (voor renovatie in 2014 geadopteerd door 'Friends of The Three Degrees')

When Will I See You Again (2016)

Tegel The Three Degrees december 2021.jpg

Wat is er gebeurd met deze tegel?

Omdat de tegel na het uitgraven dubbeldik (en -zwaar) bleek te zijn en omdat er nog geen passende nieuwe bestemming voor was gevonden, kon de tegel helaas niet worden behouden. Eén van de groepsleden liet weten daar vrede mee te hebben. Immers, er zijn nog foto's van de tegel en de zangeressen voelen zich nog altijd vereerd dat hun handafdrukken jarenlang in de grootste Walk of Fame van Europa lagen.

(Laatste update augustus 2022, foto gemaakt december 2021)

Tegel Three Degrees.jpg

The Three Degrees tijdens een bezoek aan hun Walk of Fame-tegel op de Schiedamsedijk, met links de kleindochter van zangeres Helen Scott (naast haar).