Cliff Richard tegel

Cliff Richard

Cliff Richard

todayGeplaatst op 19-07-2024
Cliff Richard

Over Cliff Richard

Geïnspireerd door Elvis Presley vierde Cliff Richard met zijn vaste begeleidingsgroep The Shadows grote successen als tieneridool. De Britse groep was te zien in verschillende films en bestormde de hitlijsten met onder meer ‘Living Doll’, ‘Summer Holiday’ en ‘Lucky Lips’. Vanaf 1969 ging Cliff alleen verder en zette nog een lange reeks hits op zijn naam, bijvoorbeeld ‘Miss You Nights’ en ‘We Don’t Talk Anymore’. Hij werd geridderd tot Sir Cliff Richard en vertegenwoordigde het Verenigd Koningrijk op het Eurovisie Songfestival - in 1968 met ‘Congratulations’, in 1973 met ‘Power To All Our Friends’. Meermalen traden Cliff & The Shadows op in Ahoy, de eerste keer in 1962, de laatste keer in 2009. In de zomer van 2017 tourt hij met begeleidingsband door Groot-Brittannië en Ierland.
 
Geboren: 14 oktober 1940 (Lucknow, India)
Tegel gemaakt op 20 mei 1990 in Rotterdam

Congratulations (Eurovisie Songfestival 1968)

Tegel Cliff Richard december 2021.jpg

Wat is er gebeurd met deze tegel?

De tegel is via internet geveild en overgedragen aan de hoogste bieder.

(foto gemaakt december 2021)

Tegel Cliff 1 (1).jpg

Update door nieuwe eigenaar (maart 2024)

Op zaterdag 9 april 2022 was het zover: het ophalen van de tegel met handafdrukken van Cliff Richard.
Bij thuiskomst natuurlijk eerst even zoals vroeger mijn handen in Cliff's afdruk geplaatst, wat gaaf om deze tegel nu ineens thuis te hebben.
Na het verwijderen van de betoncoating die in behoorlijk slechte staat was hebben wij de tegel een nieuwe kleur gegeven. Vervolgens is hij in een metalen frame geplaatst en met hulp van drie man sterk aan onze woonkamermuur bevestigd.
Cliff heeft mij een handgeschreven briefje gestuurd om te bevestigen dat hij deze tegel daadwerkelijk zelf heeft gemaakt, omdat er helaas geen foto's zijn van dit bijzondere moment.

Tegel Cliff 2.jpg

De tegel hangt dus sinds 2022 in onze woonkamer in Dordrecht.
Omdat ik jarenlang Cliff's fanclub heb gerund is het voor mij als groot liefhebber van zijn muziek nog steeds heel bijzonder om deze bijzondere tegel in huis te mogen hebben.

Groet, Angélique von Söhsten