Anita Meijer tegel

Anita Meyer

Anita Meyer

todayGeplaatst op 22-06-2024
Anita Meijer 2

Over Anita Meyer

Rotterdam-Zuid is de bakermat van Anita Meyer en Ahoy voelt voor haar als thuiskomen. Vaak stond de blonde zangeres er naast Lee Towers op het podium, maar ze zong ook drie keer solo in een uitverkocht sportpaleis. Haar eerste single, 'The Alternative Way', was in 1976 meteen een nummer 1-hit. Vijf jaar later voerde 'Why Tell Me Why' zes weken lang de lijst aan. Dat nummer is mede dankzij remixes door verschillende DJ's ook bij het jonge publiek razend populair. Bekend zijn ook de ballad 'They Don't Play Our Lovesong Anymore' en de titelsong van het televisieprogramma 'Het Spijt Me'. Anita speelde en zong in 2011 de rol van Maria in The Passion. Waar ze samen met Lee Towers optreedt, zoals in de Nacht van Oranje, krijgt 'Run To Me' gegarandeerd de handen op elkaar.     
 
Geboren: 29 oktober 1954 (Rotterdam)
Tegel gemaakt op 3 november 1991 in Rotterdam

Why Tell Me Why (live)

Tegel Anita Meyer december 2021.jpg

Wat is er gebeurd met deze tegel?

Door weersinvloeden en betonrot was deze tegel in zo'n slechte staat dat deze bij de ontmanteling van de Walk of Fame in brokken uiteen is gevallen.
Met deze website, archieffoto's en videobeelden blijft er toch een eerbetoon in stand aan deze populaire Nederlandse zangeres, die nog altijd met veel succes optreedt.

(Laatste update augustus 2022, foto gemaakt december 2021)