Angela Visser tegel

Angela Visser

Angela Visser

todayGeplaatst op 19-07-2024
Angela Visser-2

Over Angela Visser

Tijdens de ticker-tape parade bij de opening van de Walk of Fame op 5 mei 1990 zat Angela Visser naast de burgemeester van Hollywood op een Amerikaans legervoertuig. Ze gaf daarmee glans en glamour aan het feestje rond de Rotterdamse sterrenstoep. Een jaar eerder was de schoonheidskoningin uit Nieuwerkerk aan den IJssel gehuldigd als Miss Universe (de eerste Nederlandse winnares). De volgende jaren was ze medepresentatrice van de verkiezing, ook in eigen land. Later maakte Angela naam als actrice. Ze speelde in diverse films, had de hoofdrol in de successerie USA High, en was te zien in populaire televisieprogramma's als Baywatch, Beverly Hills 90210 en Friends. In 2002 werd ze door de site Global Beauties gekozen tot mooiste Miss Universe ooit. Angela woont nog steeds in de Verenigde Staten.
 
Geboren: 18 oktober 1966 (Nieuwerkerk aan den IJssel)
Tegel gemaakt op 1 november 1990 in Nieuwerkerk aan den IJssel (voor renovatie in 2014 geadopteerd door Gerrie en Cees Visser)

Angela Visser blikt terug

Tegel Angela Visser december 2021.jpg

Wat is er gebeurd met deze tegel?

Helaas is het niet mogelijk gebleken de tegel te herplaatsen.
Met deze website, archieffoto's en videobeelden blijft er toch een eerbetoon in stand aan de eerste Nederlandse Miss Universe, die zich heeft ingezet voor verschillende goede doelen en in haar huidige woonplaats in de Verenigde Staten nog vrijwel dagelijks fanmail ontvangt vanuit de hele wereld.

(Laatste opdate augustus 2022, foto gemaakt december 2021)