De Sterren

Walk of Fame

Een nieuwe start

Op het Metroplein, op de looproute tussen het Zuidplein en Ahoy, wordt op 9 juli 2014 de vernieuwde Walk of Fame Europe geopend. De Starboulevard omvat zestig tegels van beroemdheden. Het gaat om een selectie uit de oorspronkelijke verzameling die tot stand is gekomen in de periode vanaf 1989. De Walk of Fame werd in 1990 feestelijk geopend door de burgemeester van Hollywood op de oorspronkelijke locatie: de Schiedamsedijk, tussen de Coolsingel en de Erasmusbrug.

Impuls voor Hart van Zuid

De samenstelling van de huidige Walk of Fame is gekozen door het publiek. Enkele jaren geleden is via een internetpeiling bepaald welke van de ongeveer tweehonderd tegels uit de oorspronkelijke verzameling zouden worden opgeknapt. De renovatie en verhuizing was mogelijk met financiële ondersteuning van de gemeente Rotterdam vanuit het programma Sociaal Hart van Zuid. De verhuizing worden gezien als een impuls voor het Zuidpleingebied, dat de komende jaren een metamorfose zal ondergaan door de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Tien tegels die na een renovatie mee gingen naar de nieuwe plek zijn gesponsord door particulieren en organisaties. Bekijk hier het overzicht van de oorspronkelijke collectie.

Opnieuw op de kaart

Vanwege de verhuizing zijn er de laatste jaren geen nieuwe tegels gemaakt voor de Rotterdamse sterrenstoep. Een uitbreiding met eigentijdse artiesten is slechts mogelijk als er voldoende sponsors gevonden worden. Het nieuwe bestuur van de Walk of Fame Europe hoopt na de perikelen rond de verhuizing met een schone lei te beginnen. Al op 7 september 2012 werd de eerste gerenoveerde tegel (Van Richard Krajicek) op symbolische wijze onthuld op de nieuwe locatie. Vervolgens moest de opening worden uitgesteld door problemen met de nieuwe coating. De komende tijd ligt de nadruk op het opnieuw op de kaart zetten van de attractie.    

Meehelpen?

De Walk of Fame Rotterdam is opgebouwd en wordt nog steeds beheerd door vrijwilligers. Wil je meehelpen om onze starboulevard up to date te houden? Wil je als particulier of met een bedrijf sponsoren? Meld je dan aan bij het bestuur. Alle ondersteuning is welkom.

Ster aandragen

Vanwege de beperkte ruimte en financiële middelen konden slechts zestig tegels van de oorspronkelijke Walk of Fame worden gerenoveerd en verhuisd naar de nieuwe locatie.

Maar op termijn kunnen wellicht nieuwe sterren worden toegevoegd. Van wie zou jij graag een tegel terugvinden in de Walk of Fame Europe? En ben je bereid, eventueel met een groep fans of als organisatie, die tegel te sponsoren? (zie ook de kop 'Meehelpen' hierboven)    
Mail je wensen: info@walkoffame.nl

Walk the walk

Adresgegevens organisatie

Locatie: Metroplein, Rotterdam

Voor meer informatie over de Walk of Fame, kunt u een e-mail sturen aan info@walkoffame.nl.
Ook kunt u ons volgen op onze Facebook-pagina.

Locatie van de Walk of Fame

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan, noch aanspraak gemaakt worden op de inhoud van deze website. Hoewel bij de samenstelling van de inhoud van deze internetsite de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie (na verloop van tijd) verouderd of niet (meer) correct is.

De Stichting Walk of Fame Europe is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van gegevens uit de door De Stichting Walk of Fame Europe gecreëerde site. De Stichting Walk of Fame Europe wijst hierbij alle aansprakelijkheid af voor schade ten gevolge van het gebruik van deze gegevens of gegevens waarnaar links op deze site(s) verwijst (verwijzen). De gegevens op deze site kunnen zonder waarschuwing worden gewijzigd.

De Stichting Walk of Fame Europe geeft geen garanties met betrekking tot de aard en de inhoud van de informatie van de site en is niet aansprakelijk voor de inhoud van deze informatie of voor de gevolgen van het gebruik daarvan. Iedere aansprakelijkheid voor eventuele schade ten gevolge van toegang tot en het gebruik van de site, wordt door De Stichting Walk of Fame Europe uitdrukkelijk afgewezen. Tevens wordt geen garantie geboden voor het foutloos en ononderbroken functioneren van de site. Verwijzingen of verbindingen naar andere sites of bronnen die niet eigendom zijn van De Stichting Walk of Fame Europe zijn slechts opgenomen ter informatie van de gebruiker van de site.

De Stichting Walk of Fame Europe is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van deze sites of bronnen. De Stichting Walk of Fame Europe aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid met betrekking tot de inhoud, advertenties, producten of andere zaken op dergelijke sites of bronnen of beschikbaarheid. De Stichting Walk of Fame Europe is niet aansprakelijk voor enige vorm van schade of verlies veroorzaakt door of in verband met het gebruik van of door het afgaan op de inhoud, goederen of diensten als aangeboden op dergelijke sites of bronnen.

© Copyright

Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze website (informatie, beelden, images), mag worden gekopieerd dan wel opgeslagen in een gegevensbestand, in enige vorm of enige wijze, hetzij elektronisch, digitaal, mechanisch, handmatig, fotografisch of enige andere wijze.